TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Hol is vagy te?

Kineziológia magazin 53. száma (2018/10)

Mindig ott voltál mindenkinek, pontosan ott, ahol kellett. Tetted azt, amit kellett. Hoztad, vitted, megoldottad; kezét fogtad, elengedted; meghallgattad, átölted.

Ugye, milyen természetes volt mindez. Részükről is, részedről is. Olyan egyértelmű volt, hogy téged lehet hívni – bármikor, bármiért -, hogy ott vagy, hogy vagy. Szüleidnek, testvéreidnek; – széles-távoli rokonságodnak. Gyermekeidnek, tanáraiknak, más szülőknek. Amikor hatalmas bevásárlótáskákkal hazaértél végre és lerogytál a konyhában egy székre – felsóhajtottál, pillanatra kiüresedtek gondolataid; majd újra beletódult mindaz, ami várt rád.

 

És tetted. Rohantál a szülőire, a gyerekekért, a különórára, nagyapádhoz a kórházba. Közben takarítottál, mostál, főztél, vasaltál. Tükörbe ritkán néztél, akkor is csak egy általános „felmérés” volt a cél, egy rakoncátlan tincset beigazítottál, meghúztad a blúzt, ahol elcsúszott, aztán fordultál tovább.

Reggel elsőként keltél, még csendes volt a ház, majd elkezdted körutadat. Ébresztettél mindenkit úgy, ahogy őt kellett, puszival, simogatással, gyömöszöléssel, vidámsággal, fénnyel, kacagással. Elindítottad őket, ahogy kellett, ellátva őket jószóval és élelemmel, útravalót adva a „tarisznyájukba”. Aztán gyors rendrakás, körbejártál, eltettél-elővettél, majd indultál a magad dolgára. Iroda, műhely, óvoda, iskola, kórház – bárhol is, a munka várt rád. És azonnal beleálltál. Nem volt helye fáradtságnak, kimerültégnek. Teljes ember önmagadat kívánta ez is. Nem kérdeztek éjszakádról, nem mondtad, hogy nem aludtál - a beteg gyerek mellett ülve az ágyon -; hogy hány kört tettél meg ma már.

A feladat várt, teljesítetted, teljes önmagadat beleadva. Hiszen ez is a tiéd volt. Rád várt ez is. Ez is te voltál. Hazafelé még beugrottál szüleidhez, közben bevásároltál – nekik is. Hallgattad napjaikat, szelíd simogatásuk adott erőt, hogy folytasd. Mentél tovább.

Temetés és születés. Kísérted mindezeket. Néha megálltál, s belédhasított a gondolat: hol vagyok én? De tudtad, mindez te vagy. Minden szerepedben megnyilvánulva, megélve minden önmagadat. A sok szelet, a színpad sok szerepe összeadódott – ez a te darabod. A te színdarabod, az életed, megnyilvánulva különböző terekben. Igen. Mindez te vagy. És Ők ettől válhattak azzá és olyanná, amilyenek. Hála Neked. Kísérje hála minden Önmagadat. Ámen.

dr. Varju Márta alapító főszerkesztő


Impresszum: Üzemelteti az „ALTERNA” Oktatási, Ismeretterjesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság; Cégjegyzékszám: 01-09-464336; Adószám: 12084247-2-43; Statisztikai számjel: 12084247-8559-113-01;  Statisztikai ágazati kód: 8624; Az Alterna Kft. bankszámlaszáma: K&H Bank 10401093-50526774-75751007; Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 37. mfszt. 3.; Telefon: 1/202-7400, 30/940-3066; E-mail: info(kukac)alterna.hu; info(kukac)europa-akademia.hu; Igazgató és felelős szerkesztő: dr. Varju Márta; NMHH nyilv. szám: 20592-2/2011.