TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Ajándékozd magadat a világnak

Kineziológia magazin 54. száma (2018/12)

Lassan itt az ünnep... Néha megállsz egy pillanatra, elönt az érzés, hogy valami érkezik, vár rád valami. Mintha hamarabb készülődnél te is a megszokottnál, s ez nem az üzletek októbertől tartó karácsonyi presszionálása, a húszfokos nyári melegben himbálódzó díszfüzérek látványa.
Egyfajta belső béke lebeg a levegőben.
Soha nem volt még így, már november utolsó hetében feldíszítettük a karácsonyfát, valahogy mindannyian azt éreztük, már itt van az ideje. Azóta is örömmel fedezi fel minden hozzám betérő a rendelő korai karácsonyfáját. És sokan mondják, ők is hasonlóan éreznek.


Miért lehet ez? Mit várunk? Talán annyira vágyunk már a békére, a meghittség érzésére, a nyugalomra; arra, hogy pihenjünk végre?
Van valami, amit csak Karácsonykor engedünk be az életünkbe?
Lehet, hogy Karácsonykor összeér a szívünk, és még abban is feltámadnak az érzések, aki egész évben rejtegette? Lehet, hogy ekkor kevésbé tűnik furának a párás tekintet, a bátorító érintés, netán egy ölelés?
Hát tedd meg, s kezdd el már most. Mondj egy-két kedves szót, ajándékozz mosolyt a „rászorulóknak”, s hidd el, mindenki az. Híjában vagyunk a jó szónak, az érintésnek, az értékelésnek, a dicséretnek. Add meg hát másnak azt, amire magad is vágysz, amire neked is a legnagyobb szükséged lenne.
Adj egy bátorító pillantást, jelezd, hogy észrevetted, hogy Ő létezik a világban. Köszönd meg az eladónak, hogy félreáll és elenged; hogy kezedbe adja a még meleg, illatozó kenyeret. Intsél köszönetet az autósnak, aki megáll és átenged az úttesten; annak, aki előreenged a forgalomban; és ints, hogy nyugtázod köszönetét, ha te voltál előzékeny.
Jelezd, hogy értékeled gesztusát, hogy látod, hogy jelen van; köszönj a biztonsági őrnek, amikor belépsz az üzletbe, hiszen ő a „ház őrzője”, s akkor is köszönj, amikor kilépsz.
Sok ember éli úgy életét, mintha láthatatlan lenne, egy „tereptárgy”. Vedd észre, fényesebb napja lesz. S lehet, hogy azt az energiát, a figyelem, az értékelés energiáját a következő embernek már ő fogja odaajándékozni, s felsegít egy megbotló idős embert. S ez az ember, hazaérve, bátorságot gyűjt már ahhoz, hogy régnemlátott fiát felhívja telefonon, félretéve a sokéves civódást.
... és így megy körbe-körbe. Visszaérkezik hozzád is, észre fogod venni; az általad indított, a nagyvilágban kerengő szeretetfolyam megsimogatja szíved-lelked. Ennyire egyszerű lesz.

dr. Varju Márta alapító főszerkesztő


Impresszum: Üzemelteti az „ALTERNA” Oktatási, Ismeretterjesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság; Cégjegyzékszám: 01-09-464336; Adószám: 12084247-2-43; Statisztikai számjel: 12084247-8559-113-01;  Statisztikai ágazati kód: 8624; Az Alterna Kft. bankszámlaszáma: K&H Bank 10401093-50526774-75751007; Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 37. mfszt. 3.; Telefon: 1/202-7400, 30/940-3066; E-mail: info(kukac)alterna.hu; info(kukac)europa-akademia.hu; Igazgató és felelős szerkesztő: dr. Varju Márta; NMHH nyilv. szám: 20592-2/2011.